Logo hogendoorn sanitair Koeling warmte

Installatiebedrijf Hogendoorn BV

Edisonstraat 12 | 2811 EM Reeuwijk

0182 - 394527 | info@hogendoorn.com

Duurzaam installeren, wonen en werken

Door uw woning of bedrijfspand te verduurzamen, verlaagt u de CO2-uitstoot en bespaart u op uw gas- en elektriciteitsrekening. Goed voor het milieu en uw portemonnee dus! Bovendien stijgt een verduurzaamd pand aanzienlijk in waarde. Maar welke energiebesparende installaties passen het beste bij uw woning of bedrijfspand en zorgen die dan ook voor het gewenste comfort? Dat kunnen wij voor u onderzoeken. Ons bedrijf heeft de nodige ervaring in het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden binnen het Groene Hart, maar ook daarbuiten. Alle nieuwe mogelijkheden en innovaties op het gebied van duurzaamheid worden door ons op de voet gevolgd. Neem daarom voor een passend advies en vakkundig installatiewerk contact op met Hogendoorn.

In onze showroom op Bedrijventerrein Zoutman te Reeuwijk staan diverse energiebesparende installaties. Welke keuze het beste bij u past, is afhankelijk van uw situatie. Wij geven u daarom graag advies over verwarmen, koelen, ventileren, isoleren en over regeltechnische zaken, zoals:  

• warmtepompinstallaties, warmtepompboilers, zonneboilers en thermische laadstations;
• laagtemperatuur verwarming met o.a. Jaga convectoren, Radson radiatoren en vloerverwarming;
• airconditioning en luchtbehandeling (klimaatinstallaties);
• zonnepanelen;
• cv-regelingen, bijv. klokthermostaten, radiatorkranen, vloerverwarmingsregelingen en zone-regelingen;
• inregelen van installaties;
• ledverlichting.

Hybride verwarmingssystemen

In onze showroom ontdekt u met welke technieken u duurzaam kunt wonen of werken. De getoonde comfortverhogende en energiezuinige oplossingen pasten wij toe bij diverse projecten. Een aantal van onze medewerkers installeerden hybridesystemen in hun woning (in Reeuwijk en Bodegraven) voor verwarmen en warm tapwater, i.c.m. pv-panelen. Hun ervaringen met deze energiebesparende installaties delen zij graag met u. 

Geluidsarme warmtepompinstallatie

‘Produceert een warmtepompinstallatie nou echt zoveel geluid?’, is een vraag die ons veel gesteld wordt. Dat mag u zelf bepalen in onze showroom. Het valt of staat namelijk met de uitwerking en de opstelling van de installatie. Wij nodigen u daarom uit om een werkende warmtepomp en convectoren – naar de nieuwste technieken – te voelen, te horen en beleven.

Veelzijdige warmwatervoorziening

Een goed warmtepomp- of boileralternatief voor warm tapwater is de Flamco FlexTherm Eco. Dit compacte vat werkt snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en –afgifte. Het gasloze toestel is er in drie modellen die hetzelfde vermogen hebben (CW-5), maar verschillen in hoogte en opslagcapaciteit.

Door middel van een zoutoplossing wekt het vat elektriciteit op voor warm tapwater of voor de cv in kleine ruimtes. Een toepassing als hotfill voor de vaatwasser of wasmachine is eveneens mogelijk. De Flamco FlexTherm Eco kunt u eveneens in onze showroom zien.   

Adviezen voor verduurzaming

Mede door middel van een warmtebeeldcamera maken wij thermische lekken zichtbaar, zodat u precies weet waar energie verloren gaat. Aan de hand van een stappenplan en een passend advies vertellen wij u hoe uw huis of pand duurzamer maakt en wat de kosten daarvan zijn. Voor sommige maatregelen kunt u subsidie aanvragen bij de overheid. De terugverdientijd van uw investeringen kunnen wij natuurlijk voor u uitrekenen. Met wat slimme toepassingen wordt kostensparing op energie ook snel inzichtelijk.  

Kwaliteit op een hoger niveau

Onze medewerkers zijn echte professionals die met betrouwbare kennis deskundig advies geven. U kunt er daarom van op aan dat de door ons geïnstalleerde energietechnieken duurzaam, veilig en toekomstbestendig zijn. Ons bedrijf is, naast de basis gas-, water-,sanitair en verwarming in het bezit van het certificaat F-gassen en voldoet daarmee aan de beoordelingsrichtlijn BRL 100. Daarnaast zijn wij ISSO 72-erkent warmtepompinstallateur.

Waar kan je ons vinden?

$header_image string(74) "https://hogendoorn.com/app/themes/hogendoorn/assets/img/vrouw_in_bad_s.png"