Logo hogendoorn sanitair Koeling warmte

Installatiebedrijf Hogendoorn BV

Edisonstraat 12 | 2811 EM Reeuwijk

0182 - 394527 | info@hogendoorn.com
verwarming

Warmtepompinstallaties

Een warmtepomp vervangt de HR-ketel die op gas werkt en gaat net zo lang mee

Verwarming & Koeling

Warmtepompinstallaties

Nu de overheid de ambitie heeft om gasloos de toekomst in te gaan, worden warmtepompinstallaties toegepast om woningen energieneutraal te maken. Het is immers de meest duurzame manier voor het verwarmen van uw huis en het verkrijgen van warm tapwater.

Een warmtepomp vervangt de HR-ketel die op gas werkt en gaat net zo lang mee. Afhankelijk van het type warmtepomp kan het ook dienen als koeling in de warme zomermaanden. Wilt u nog duurzamer wonen of werken? Een waterpompinstallatie gebruikt elektriciteit, maar wordt milieuvriendelijker in combinatie met zonnepanelen. Ook dit kunnen wij voor u regelen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De buitenunit van een warmtepomp onttrekt warmte uit de grond, lucht of water en brengt dit over naar een warmtewisselaar waar koelvloeistof doorheen vloeit. Doordat de koelvloeistof warmte opneemt bij een lage temperatuur, verdampt dit en ontstaat er een gas. Via een gesloten systeem wordt dit gas rondgepompt in de binnenunit, terwijl de druk wordt verhoogd.

De verhoogde druk zorgt er uiteindelijk voor dat het gas weer koelvloeistof wordt (condensatie). Hierbij komt de opgenomen warmte vrij en om vervolgens te worden overgedragen aan de cv-installatie en het tapwatersysteem. Wanneer de warmte wordt afgegeven aan de lucht, verlaagt de druk in het systeem, waarna de koelvloeistof wederom in staat is om warmte via de buitenunit op te nemen. Het proces kan zich nu herhalen. 

Er zijn vijf typen warmtepompen:

Lucht/lucht warmtepomp
Lucht/water warmtepomp
Water/water warmtepomp
Bodem/water warmtepomp
Hybride warmtepomp

Airco-installaties

Uw woning of pand koelen? Hogendoorn levert en installeert airco-installaties van o.a. Toshiba en Samsung die bijdragen aan een gezonder leefklimaat. Dat kan natuurlijk met plug- and play-systeem, maar we denken liever met u mee over de wensen ten aanzien van het gebruik. De airco‚Äôs van Toshiba zijn van een voortreffelijke kwaliteit, energiezuinig, zijn stil en kunnen de ruimte zowel koelen als verwarmen. Ze conditioneren de lucht door die te ontvochtigen en vervuilende stofdeeltjes eruit te filteren.