Een warmtepomp vervangt de HR-ketel die op gas werkt en gaat net zo lang mee
Warmtepomp
Warmtepompinstallaties
Nu de overheid de ambitie heeft om gasloos de toekomst in te gaan, worden warmtepompinstallaties toegepast om woningen energieneutraal te maken. Het is immers de meest duurzame manier voor het verwarmen van uw huis en het verkrijgen van warm tapwater.
Een warmtepomp vervangt de HR-ketel die op gas werkt en gaat net zo lang mee. Afhankelijk van het type warmtepomp kan het ook dienen als koeling in de warme zomermaanden. Wilt u nog duurzamer wonen of werken? Een warmtepomp gebruikt elektriciteit, maar wordt milieuvriendelijker in combinatie met zonnepanelen. Ook dit kunnen wij voor u regelen.
Hoe werkt een warmtepomp?
De buitenunit van een warmtepomp onttrekt warmte uit de grond, lucht of water en brengt dit over naar een warmtewisselaar waar koelvloeistof doorheen vloeit. Doordat de koelvloeistof warmte opneemt bij een lage temperatuur, verdampt dit en ontstaat er een gas. Via een gesloten systeem wordt dit gas rondgepompt in de binnenunit, terwijl de druk wordt verhoogd.
De verhoogde druk zorgt er uiteindelijk voor dat het gas weer koelvloeistof wordt (condensatie). Hierbij komt de opgenomen warmte vrij en om vervolgens te worden overgedragen aan de cv-installatie en het tapwatersysteem. Wanneer de warmte wordt afgegeven aan de lucht, verlaagt de druk in het systeem, waarna de koelvloeistof wederom in staat is om warmte via de buitenunit op te nemen. Het proces kan zich nu herhalen.
Er zijn verschillende soorten warmtepompen, van hybride tot full electric.
”Installatiebedrijf Hogendoorn BV voldoet aan de Wet Certificering van Gasverbrandingstoestellen. Met het inhuren van Installatiebedrijf Hogendoorn voor installatie, reparatie of onderhoud aan uw gasverbrandingsinstallatie (CV ketel), de rookgasafvoer en de gasleiding voldoet u aan de wet. Hogendoorn is BRL K25000 gecertificeerd.”